top of page

Dirigent

Tjitske Kwakkel-Homma 

‘Het dirigeren van koren is zo bijzonder omdat je met allerlei verschillende mensen en leeftijden werkt. Tijdens de repetities groeit iedereen in de muziek, wordt de tekst en de muziek eigen en komt er balans in de klank. Dan voel je dat er een samenwerking ontstaat. Dat gevoel als één organisme samen te werken is iets heel bijzonders en dan kun je de mensen tijdens een concert echt raken met de teksten en de muziek, dat is voor mij zo mooi aan dirigeren!’ 

foto cv tjitske.jpg

Op 5-jarige leeftijd begon Tjitske met vioollessen aan de muziekschool Amersfoort. Na een tiental jaren kwam daar de altviool bij. In 1998 startte Tjitske aan het conservatorium Utrecht met de altviool als hoofdvak waar ze in 2003 haar Bachelor of Music en in 2005 haar Master opleiding in samenwerking met de Royal College of Music Londen Cum Laude met onderscheiding afrondde. Tijdens haar studio in Londen kwam daar ook de passie voor het zingen in koren bij. Nog steeds is Tjitske zeer actief als uitvoerend altvioliste met jaarlijks tientallen concerten en opnames in binnen- en buitenland. Ook is Tjitske docente (alt)viool in haar eigen muziekstudio Alvipior. Als veelzijdig musicus heeft ze zich na haar eerste aanstelling in 2018 bij dameskoor Zanggroep Tricht ook toegelegd op het dirigeren van koren in zowel het klassieke als het christelijke repertoire. Op dit moment staan christelijk gemengd koor Jubilate Deo en De Verenigde Zangers onder haar leiding en is ze vaste pianiste bij mannenkoor Zang en Vriendschap in Leerdam. Ook heeft ze in 2020 de Culemborgse Jeugd Orkesten opgericht waar ze beide orkesten dirigeert. 
 
Haar passie voor muziek heeft zich al jong ontwikkeld door de inspirerende lessen, het spelen in orkesten, zingen in koren en later door de vele masterclasses en workshops die ze in binnen- en buitenland heeft gevolgd. Het karakter van Tjitske kenmerkt zich door enthousiasme, kennis van de verschillende stijlen, oor voor precisie en de passie om van elke noot iets bijzonders te maken. 

foto cv tjitske.jpg

Pianist

René van Assche

René van Assche (1967) studeerde aan het Rotterdams Conservatorium,

werd daar vooral aangetrokken door het begeleidingsvak, werken met vocalisten en instrumentalisten. Dat bepaalde en bepaalt tot op heden grotendeels zijn beroepsuitoefening in met name koorbegeleiding.

Begonnen bij de Verenigde Zangers te Werkendam onder Peter Ligthart, vandaag de dag onder leiding van Tjitske Kwakkel.

bottom of page